Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Miért?

2012.12.18

 

Kedves Barátom, Ismerősöm!

Nagy örömünkre végre bejegyezte a Győri Bíróság az Engel Alapítványt, ami munkalehetőséget ad és segítséget nyújt sorstársaimnak, olyan embereknek, akik fogyatékkal élnek vagy fogyatékos gyermeket nevelnek, mindemellett akár elvesztették a munkájukat, akár bérükből tengődve a nyomor szélén (vagy mélyén) állnak.

Az alapítványt egy pedagógus hozta létre, a kuratóriumban is javarészt pedagógusok dolgoznak.
Az alapítvány célja:

Ép és fogyatékos gyermekek, felnőttek együtt nevelése, gondozása.

A fogyatékos gyereket nevelő szülők többsége akkor döbben rá, mekkora terhet vett le a válláról az iskola, amikor a gyermek megnő, és gondoskodni kell a felnőtt mindennapi ellátásáról. Hiszen a munkavállalásra csekély lehetősége van egy ilyen hátránnyal induló fiatalnak, ha pedig értelmi fogyatékos is – akinek felügyeletre is szüksége van, nem lehet egyedül otthon hagyni -, akkor végképp reménytelen helyzetbe kerül a szülő.

Egyébként is nagy dilemma egy értelmi fogyatékos gyermek szülője számára, hogy mit is várjon az élettől: túlélje gyermekét (átélve azt a fájdalmat, amit egy gyerek elvesztése jelent), vagy itt hagyja, kétségek között, hogy mi is lesz vele egyedül, idegenekre bízva.
Szerencse, hogy erről nem mi döntünk, de a gondolat egy életen át nyomaszt bennünket.

Ilyen helyzetben levő emberek számára hoztuk létre ezt az alapítványt.
Családi napközit működtetünk, táborokat, kirándulásokat, karitatív közösségi programokat szervezünk, ahol ép gyerekeket is foglalkoztatunk, hogy korán megismerjék a sérült emberekkel való természetes bánásmódot.
A távolabbi célunk pedig egy olyan lakóközösség kialakítása, ahol különféle sérültek saját tulajdonú lakásukban élnek, szociálisan rászoruló, a sérültekre vigyázó, ép felnőttek szomszédságában.
(Az alapítvány részletes terveiről, tevékenységéről folyamatosan beszámolunk a honlapunkon.)

A kérésem:

A 2011. civil törvény értelmében nem hozható létre közhasznú alapítvány, hanem ezt a címet két éves munkával, a munka dokumentációjával el kell érni. Csak akkor fogadhatjuk a személyi jövedelemadók 1%-át, illetve addig céges támogatók sem írhatják le az adójukból a támogatást.
Tehát 2 éven keresztül úgy kell fenntartanunk magunkat, hogy magánszemélyek támogatnak bennünket, szeretetből.
Kérem, hogy juttasd el ezt a levelet minél több ismerősödhöz, ajánld figyelmébe az alapítványunkat, hogy ha van lehetősége bármilyen mértékű támogatásra, akkor utalja át a HU87 10103379-17524900-01003002 (Budapest Bank) számlaszámra, vagy küldje, hozza el az alapítvány székhelyére (9025 Győr, Haladás u. 36.), illetve telefonon jelezze, hová menjünk érte.

Hálásan köszönök minden segítséget a kuratórium nevében is:

                                                                                                                                     Finta Violetta

Győr, 2012. december                                                                                                              kuratóriumi elnök
                                                                                                                                                     0630 234 7345

kirándulásoknbsp;

 
 

 

Profilkép


Nyelvek

MagyarEnglishDeutsch


Utolsó kép


Elérhetőség

Engel Tanonc Egyesület

9025 Győr, Haladás út 36

06 70 8833 247

engelalap@gmail.com

HírlevélArchívum

Naptár
<< December / 2019 >>


Statisztika

Most: 5
Összes: 195795
30 nap: 9331
24 óra: 307